Jachtwerf van Dusseldorp

Jachtwerf van Dusseldorp bezorgt pizza’s op het water

Van een droom naar een succesvol concept.


Jachtwerf van Dusseldorp bezorgt pizza’s op de Loosdrechtse Plassen. Wij mochten een dagje komen kijken en bestelden zelf een pizza op het water. Wat begon met een droom is uitgegroeid tot een succesvol concept. Wij spraken Rianne van Dusseldorp, eigenaresse van Jachtwerf van Dusseldorp, over hoe haar jachthaven de basis werd van dit concept. 

We vroegen Rianne hoe ze op het idee is gekomen om pizza’s te gaan bezorgen op de Loosdrechtse Plassen.  “Het begon tijdens mijn slaap met een droom waarin we sushi gingen bezorgen op het water. Sushi bestaat uit verse vis en met warm weer is dit niet goed vers te houden, de droom verschoof naar de achtergrond. Maar enkele weken later kwam ik op de Horecava en daar zag ik Donna Italia staan en dat zette mij aan het denken. Thuis heb ik overlegd met mijn man Paul en zo is het idee ontstaan om pizza’s te gaan bezorgen op het water.”

De reacties die ze krijgen zijn allemaal super enthousiast. “Iedereen is blij, het is lekker weer en het eten wordt bezorgd op de boot. Ze hoeven dus niet aan te leggen bij een restaurant of supermarkt maar kunnen gewoon op hun bootje blijven wachten tot de pizza’s worden bezorgd. En de pizza’s vinden ze erg lekker!” De pizza’s blijven warm door gebruik van speciale pizza warmhoud tassen en worden bezorgd binnen een kleine straal van de jachthaven. Mensen bestellen via de QR code op de menukaarten of zien de pizzaboot met banner varen en komen zo op de website (pizza.de-werf.com) om een pizza te bestellen. Ze kunnen betalen met iDEAL en geven vervolgens hun locatie en naam van de boot door. Zo weten Rianne en Paul waar de pizza’s bezorgd moeten worden.

“De grote ovens en de snelheid waarmee de pizza’s klaar zijn, zijn een groot voordeel om te werken met Donna Italia. Daarnaast worden de pizza’s diepgevroren geleverd waardoor deze vers blijven. Omdat wij alleen met mooi weer bezorgen verspillen we op deze manier geen voedsel. De snelheid is voor ons erg belangrijk, zeker op drukke dagen waarop we ongeveer 350 pizza’s bakken.”

 

De pizza's van Donna Italia zijn van goede kwaliteit en erg gemakkelijk én snel te bereiden. Perfect voor onze bezorgservice op het water!

— Rianne van Dusseldorp, eigenaresse Jachtwerf van Dusseldorp

Nadat Rianne en Paul het idee hadden uitgewerkt moest er natuurlijk nog wel wat werk worden verricht voordat ze konden starten met het concept. Zo moest er een vergunning worden aangevraagd bij de gemeente. Nadat dat rond was, zijn ze gestart met de bouw van de website en het opbouwen van pizzakeuken in de loods. De Donna Italia ovens werden neergezet en vriezers aangeschaft. Er werd eerst één rib bootje aangeschaft, daarna een tweede en zelfs een derde rib bootje. Na drie weken was alles up and running en konden ze aan de slag. Binnen een jaar is het concept van Jachtwerf van Dusseldorp uitgegroeid tot een groot succes en begrip op de Loosdrechtse Plassen.

Wij hebben een leuke video opgenomen waarin we je meenemen naar Jachtwerf van Dusseldorp en je laten zien wat er allemaal komt kijken bij het bezorgen van pizza’s op het water. Wij bedanken Rianne en Paul voor hun gastvrijheid en de leuke ervaring.

Scroll to top